Stamboom Wat meer achtergrond stamboom
 stamboom met dank aan Michel Dalstra en Klaas Bekkema  & Anne Veenstra (Drachten)  

Stamboom

In 1812 neemt weduwe Trijntje Jacobs de familienaam Pulterum, wat later Pultrum werd. Deze weduwe had 3 zonen en 2 dochters, zodat er al gelijk 3 vertakkingen waren in de stamboom. Ik stam af van Egberts Jurjen Pultrum (1764). Je had de rijke en de arme tak, zelf ben ik van de arme tak, al moet je rijk niet al te letterlijk nemen, in de rijke tak zaten veel kleine zelfstandigen, o.a. kroeghouder, winkeliers, kolenboer, dansschoolhouder,veehandelaar .in 2000 kwam ik in contact met Michel Dalstra die veel deed op stamboom gebied, heb geholpen aan veel info naaste familieleden en van hem mijn kwartierstaat gekregen. Ook Klaas Bekkema en Anne Veensta uit Drachten hielpen hem veel. Wilt u mijn kwartierstaat bekijken? >Lees verder<   Meer foto’s zijn ? <klik hier<
Home Familie links stamboom meer foto's Galerie Contact Jan Pultrum Jan Pultrum

1. Pake Jan Pultrum        

Mijn opa en oma woonden aan de spitsbergen te Houtigehage, ging vaak op zondagmorgen met mijn vader naar hen toe.Was altijd er gezellig, ook viering oud & nieuw.
2. Beppe Jantje Beppe was vaak ziek en ging s’middags vaak op bed. Later nog been afgezet en zat ze in een rolstoel. Stopte je altijd stiekem iets toe, zodat pake het niet zag.
3vader Durk04-07-38 Op 18-07-58 getrouwd met Jitske Bouma(10- 02-40 - 27-7-2011) Ik ben de oudste zoon, daarna kwamen nog Elias en als laatste Jelle.

4. jonste broer Jelle

geboren 26-11-1964, ouders waren toen al gescheiden. Hij groeide op bij onze moeder, gelukkig hebben we elkaar later weer gevonden toen ik 21 was geworden, en sindsdien altijd goed contact, hebben de zelfde humor en kunnen het samen goed vinden. woont nu in Deventer.
5. Broer Elias geboren 14 april 1962, na de scheiding opgegroeid bij tante Baukje in Dr.Compagnie. Wij troffen elkaar wel in hetzelfde dorp en bij de sport  vv T.F.S. en in het uitgaans leven. Treffen elkaar zo nu en dan, even op visite en bij verjaardagen, woont in Meppel, mooi dichtbij.
6. Jan Pultrum geboren 16-12-1958, na de scheiding opgegroeid bij tante Fok aan de steffensreed 4 te Dr.compagnie. Liefdevol groot gebracht in een hecht en warm gezin..
stamboom